•   Door langdurige stress en het instinct dat nog sterk aanwezig is vergt het van ons als baasjes dat we onze buitenlandse hond goed begrijpen en begeleiden. Ulrike Meder is hondengedragstherapeut en al meer dan tien jaar gespecialiseerd in buitenlandse honden. Samen hebben wij dit online handboek opgesteld. Je leert je hond begrijpen en gaat aan de slag met concrete oefeningen. Instructiefilmpjes, foto’s, observatieformulieren en uitgebreide uitleg ondersteunen je hierbij.
  • Je hond uit het buitenland is bij jou in huis. Aan jou de taak dat je hond gelukkig en sociaal wordt. Dat hij leert om alleen thuis te blijven en bezoek verwelkomt in plaats van weg jaagt. In deze module krijg je inzicht in wat het voor een buitenlandse hond anders maakt om in een huis te leven, leer je wat jij moet doen als leider en krijg je concrete oefeningen en instructiefilmpjes om van je hond een sociale hond in huis te maken. Ga direct aan de slag!
  • Buitenlandse honden hebben het instinct aan de oppervlakte liggen en soms al slechte ervaringen met mensen gehad. Gebrek aan socialisatie kan leiden tot het aanvliegen van wildvreemde mannen, bezoek wegjagen of het tegen jan en allemaal opspringen. Ongewenst gedrag in onze drukke maatschappij. Met deze module ontvang je de informatie over waar dit gedrag vandaan komt, inzicht in de signalen die je hond afgeeft in de interactie met mensen en krijg je vanzelfsprekend weer handvatten om de socialisatie goed te laten verlopen.
  • Verhoogt jouw hartslag een klein beetje (of misschien heel veel) als je een andere hond aan ziet komen? Gaat jouw hond fanatiek blaffen of rent hij er zelfs op af voor een aanval? Wil je niets liever dan een hond die sociaal met andere honden om kan gaan? Dan helpt deze module je om de signalen te herkennen die je hond afgeeft en leer je ook hoe jij je hond kan begeleiden naar een goed gesocialiseerde hond!
Go to Top